Att lägga värmekablar i marken är vanligtvis inte ett problem, du kan bana över dem, eller göra som vid denna ingång till en butik, lägga dem under befintliga antingen.
När värmekablar läggs i marken är det viktigt att värmekablarna faktiskt kan stå i marken . Dessa är vanligtvis extraförstärkta, de är starkare än vanliga värmekablar och tål värme, väder och naturens påfrestningar.
Lägga värmekabel under Heller
Här använder vi snömat från Nexans, den här kommer på rull och är färdig i öglor på en matta. En sådan lösning rekommenderas, eftersom det är svårt att säga att lägga värmekablar i fina öglor på grus, sten eller sand.
Här har vi först tagit bort stora delar av grus / grus och lagt ner värmekabelmattan. Värmekabeln var 14 meter lång med en bredd på 40 cm. Vi fick ungefär tre stränder vid ingången där det behövdes bäst, så vi tappade den ner mot parkeringsplatsen genom att följa vägen där människor «naturligtvis» går in och ut ur butiken.
När värmekabelmattan läggs ut strö vi bältrosen igen. På vissa ställen var det liten höjd att gå på, men det viktigaste är att få en singel mellan slingorna så att de tar upp värme.
På vissa platser var det inte mycket höjd att gå på. Eftersom backarna ska falla ned mot parkeringsplatsen, och de måste passa med befintliga, kunde vi inte heller fylla på för mycket grus. Det viktigaste är dock att täcka öglorna med grus så att värmen tas upp och transporteras bort.
Att sätta tillbaka sluttningarna på plats var det mest tidskrävande. På vissa ställen var du tvungen att gå tillbaka, lyfta upp och ta på dig mer grus / singel igen.
Mellan sluttningarna måste en injekteringsbruk användas för att förhindra odling av ogräs och mossa.
Värmekabeln måste förenas i marken med en PFSP. PFSP är en kabel som kan stå direkt i marken. Här använder vi krympstrumpor, isolerande ärmar och en varmluftsblåsare.
Varje tråd ska förenas med isoleringshylsor och en krymphylsa där borta igen. Detta bör göras på alla tre ledare. Ovanför dem kommer det en ny och större krympstrumpa.
Värmekablar lagt under asfalt
En bild som visar en Devi Snowmat som ligger på gruset innan den täckas med asfalt. Det är viktigt att använda en värmekabelmatta som tål höga temperaturer på färsk asfalt.
Mattan läggs på grundval av bilens körfält. Det finns också en lucka i botten så att smältvatten kan rinna till sidan.
Styrning av värmekabel i marken
Värmekablar konstruerade för snösmältning kan styras på många olika sätt, här är tre olika metoder som varierar i pris och användarvänlighet.
Styrning via 2-polig omkopplare
Här tog vi bort en gammal infälld brytare som inte var i bruk och inrättade en enkel väggmonterad 2-polig strömbrytare efter butikschefens bedömning.
Med denna mycket enkla lösning kommer värmekablarna att stå på när butikschefen anser att det är nödvändigt, nackdelen är att de inte kommer att vara isfria när du kommer på jobbet på morgonen.
Men eftersom dessa värmekablar är belägna, kommer smältning av is och snö att gå ganska snabbt, och denna lösning är mycket väl lämpad för butiksingångar där du snabbt kan titta över ingången endast om du kommer ihåg att stänga av dem när det inte finns något behov eller gå för kväll.
hantering via astrour
Det mest ekonomiska och enkla är att ha en kontroll på detta, det kan något så enkelt som en astrour, en 2-polig DIN-monterad switch och en kontaktor.
Om du till exempel vill smälta snön utanför ditt garage innan du går på jobbet och innan du kommer hem på eftermiddagen kan du programmera astrouren för att sätta på kontaktorn för värmekablarna två timmar innan du går på jobbet, och igen två timmar innan du kommer hem. .
Nackdelen är att dessa kommer att styras av klockan och vilken dag det är, inte av om det har snöat eller inte. Därför kan det vara lämpligt att montera en extra strömbrytare utanför som är lättillgänglig (utöver den i garderoben).
styrning via snösmältanläggning
Fördelen med en ordentlig snösmältanläggning är att du inte behöver tänka på den. Värmekablarna står inte onödigt / om det inte har regnat och du behöver inte slå på / stänga av dem manuellt.
Nackdelen är att dessa kostar lite, men för rätt ändamål och användning kommer det att vara en investering som lönar sig.